Polderpassie

Proef de smaak van eigen bodem. Flantuas kent de regio en weet wat gemaakt is met passie en wat de consument graag ziet, lust en eet.

Onze kaas halen we bij de Polderzoomkaasboerderij van Ard van Wees bij Dronten. En (h)eerlijk brood wordt sinds jaar en dag gebakken door de bakkers van Tietema uit Swifterbant. Denk ook aan de gerookte zalm van de Jongens van De Fant op Urk. Of ga voor de originele ‘canard d’avenue roseau’, vrij vertaald de pekingeenden van Quaack aan de Rietweg bij Biddinghuizen.

Onze scharreleieren worden gelegd op de GAOS-boerderij in Lelystad. Dronter appeltjes van Vereecken, de Laura aardappels van b(r)oer Smit uit Lelystad en de over(h)eerlijke sappen van de Warmonderhof boomgaard net buiten Dronten.

Het vlees van onze Wereldburgers is van het Marchigianarund. De dieren van Stadsboerderij de Kemphaan lopen vrij door de natuur in de bossen rond Zeewolde. En wat te denken van het Weidsichtvarken, 100% biologisch uit Dronten, via vakslager Van der Vlis. Onze rundvleeskroketten zijn van Ko-Kalf, een oprecht biologisch product uit Elburg aan de rand van onze regio.

En, om het mooi, lekker en lokaal af te ronden, is het ijs van IJsboerderij De Flevo Pionier nabij Dronten niet te versmaden. Proef die ‘pure polder passie’ zelf!

Ofwel, Flantuas brengt de parels uit de polder dichtbij.